Bingo, det roliga folkspelet som lanserades i Sverige i slutet av 1950-talet är omåttligt populärt bland såväl barn som vuxna. Bingo används i skolan för att träna matematik, multiplikationstabellen, språk och geografi. Bingo kan spelas i bingohallar, på nätet, i bilen eller framför teven. Oavsett om man är gammal eller ung, man eller kvinna, så kan man hitta den variant av bingo som passar en. Bingo är också en möjlighet att vinna pengar. Det är ett turspel, så det är helt och hållet beroende på slumpen ifall du vinner eller inte.

Om du spelar onlinebingo, alltså bingo på nätet så kan du spela en massa roliga varianter av bingo som kanske inte erbjuds i din bingohall. Du har också möjlighet att spela bingo gratis, att få bingo bonus och att vinna bingo jackpot. Att spela bingo på nätet är enkelt och flexibelt. Man kan alltid spela oavsett tid på dygnet och det finns alltid någon att spela med. Medan du spelar kan du chatta med de andra spelarna eller spela olika slags extraspel. Du kan också prova andra spel än bingo, exempelvis casinospel, skraplotter, poker och spelmaskiner.

På nätet kan du välja mellan olika varianter av bingo, exempelvis klassisk bingo, mönsterbingo och variantbingo. Klassisk bingo är den vanligaste bingovarianten som går ut på att få fem nummer i rad. Det spelas på en bricka med 25 nummer fördelade i fem gånger fem rutor. Man kan få bingo både med en vågrätt, lodrätt och en diagonal rad. Variantbingo spelas på samma typ av bricka, men det är tre likadana brickor under varandra, så det blir totalt 75 nummer. Variantbingo slutar inte när en spelare fått en rad utan man spelar vidare om två rader, tre rader, fyra rader och fem rader. Mönsterbingo går ut på att man ska få ett visst mönster istället för en rad. Mönstret kan vara till exempel en bokstav, en siffra eller ett geometriskt mönster som en diamant, fyrkant eller kryss.