Att spela bingo gratis låter väl inte helt fel? Därför är bingobonus ett viktigt begrepp för dig som är sugen att spela bingo online. Bingo bonus innebär att du som spelare får en summa pengar att spela gratis bingo för. De flesta bingorum på nätet erbjuder bonus både till gamla och nya spelare. Bingobonus kan du få på olika sätt, dels som välkomstbonus, dels som insättningsbonus, dels som påfyllningsbonus och dels olika specialbonusar.

Välkomstbonus ges till nya spelare. Den får du bara den allra första gången du registrerar dig på ett bingorum. Däremot kan du få välkomstbonus på flera bingorum. Det kan röra sig om 30-50 kronor som du kan spela bingo för. Välkomstbonus är ett bra sätt att testa olika bingorum och prova olika bingovarianter utan att du själv behöver sätta in några pengar.

Insättningsbonus ges till de kunder som gör sin första insättning på ett bingorum. Den kan du också bara få en enda gång på varje bingosida. Oftast är denna bonus procentuell, exempelvis 100 %. Då får du lika mycket i bonus som du själv sätter in. Om du sätter in 100 kronor av dina egna pengar så har du alltså 200 kronor på ditt spelkonto. På så sätt kan du spela mer och får fler vinstchanser.

Påfyllningsbonus är den typ av bonus som riktar sig till bingorummets befintliga spelare. Bingorummen vill ju inte bara locka till sig nya kunder utan också behålla de kunder som de har lockat dit. Påfyllningsbonusen ges alltså till de kunder som har spelat tidigare och redan har ett spelkonto på den aktuella sidan. Den påminner om välkomstbonusen, men du får den inte varje gång du sätter in pengar utan det kan handla om en gång i månaden eller så.

Många bingorum erbjuder också specialbonusar, exempelvis vid storhelger eller liknande. Dessa är tidsbegränsade och kan fungera till exempel så att alla kunder som fyller på med minst 100 kronor under en speciell period får en bonus på 100 %.